Etiketter

allergier (22) Barnmat (19) Besvikelser (6) Bröd (22) Dessert (16) Fika (43) frukost (11) Intro (1) Jul (14) Länkar (9) Mat (64) Meny (4) Recept (122) Tips (22) Uppdatering (24) Vegan (16) Vegetarisk (18)

lördag 9 oktober 2010

Glass - mums!! Mjölkfri och äggfri (såklart!)

Tycker inte du heller om att äta bruna bananer? Släng dem inte utan skiva dem och lägg dem i frysen, för att senare avnjuta dem i denna underbart god glass.

2 frysta skivade bananer
1 paket frysta hallon (250 g)

Ta fram de frysta bananskivorna ca ½ timme innan du ska göra glassen.
Kör bananer och hallon i matberedaren tills det blir en krämig frusen smet. Det tar ca 6-8 minuter, så ha tålamod och beväpna dig med en slickepott, för att röra runt med jämna mellanrum - matberedaren ska då vara avstängd!!

Nyttigt och smakar precis som den godaste glassen. Detta är ett recept som min kompis hade hittat i en samling recept om "Raw Food" - Thanks Julie for the icecream and the recipe.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar