Har dammat av en gammal favorit ur gömmorna och barnen verkade tycka om det, så nu kanske vi kan få lite variation i vår kycklingrepetoar.
1 kg kycklingfilé
1½ dl rismjöl
olja till stekning
1 stor gul lök - finhackad
2 vitlöksklyftor - finhackade
1 msk färsk, riven ingefära
1 ½ tsk sambal olek (eller efter smak - jag brukar ta mindre för barnens skull)
6 dl kokosmjölk
1½ msk fish sauce
1 msk gurkmeja
1 msk farinsocker
2 msk lime eller citronjuice
Dela filéerna i ca 4 delar, tag bort senor och fett. Häll rismjölet i en påse och tillsätt kycklingbitarna - skaka tills bitarna är täckta med rismjöl. Bryn kycklingbitarna, låt rinna av på hushållspapper. Stek lök, vitlök, ingefära och sambal olek - obs! löken ska INTE brynas utan bara mjukna. Tillsätt resten av ingredienserna och låt puttra i några minuter. Lägg kycklingen i en ungsfast form och häll på såsen och se till att alla kycklingbitarna täcks. Tillaga på 175 grader C i ca 35 minuter. Servera med ris.
Allergirecept mestadels, men även lite om vardagen om att vara mamma och fru till födoämnesallergiker. Tillsammans är de mina allergiska mot spannmål, sojaprotein, mjölkprotein, ägg, mandel, jordnötter, cashewnötter, hasselnötter, valnötter, kärnfrukter, stenfrukter, kiwi, bananer, rå morötter, tomat, ärtor, krabba. Puh!!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar