Etiketter

allergier (23) Barnmat (19) Besvikelser (7) Bröd (22) Dessert (16) Fika (43) frukost (11) Intro (1) Jul (14) Länkar (9) Mat (64) Meny (4) Recept (122) Tips (22) Uppdatering (25) Vegan (16) Vegetarisk (18)

tisdag 19 oktober 2010

Ytterligare ett kycklingrecept

Har dammat av en gammal favorit ur gömmorna och barnen verkade tycka om det, så nu kanske vi kan få lite variation i vår kycklingrepetoar.

1 kg kycklingfilé
1½ dl rismjöl
olja till stekning
1 stor gul lök - finhackad
2 vitlöksklyftor - finhackade
1 msk färsk, riven ingefära
1 ½ tsk sambal olek (eller efter smak - jag brukar ta mindre för barnens skull)
6 dl kokosmjölk
1½ msk fish sauce
1 msk gurkmeja
1 msk farinsocker
2 msk lime eller citronjuice

Dela filéerna i ca 4 delar, tag bort senor och fett. Häll rismjölet i en påse och tillsätt kycklingbitarna - skaka tills bitarna är täckta med rismjöl. Bryn kycklingbitarna, låt rinna av på hushållspapper. Stek lök, vitlök, ingefära och sambal olek - obs! löken ska INTE brynas utan bara mjukna. Tillsätt resten av ingredienserna och låt puttra i några minuter. Lägg kycklingen i en ungsfast form och häll på såsen och se till att alla kycklingbitarna täcks. Tillaga på 175 grader C i ca 35 minuter. Servera med ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar