Etiketter

allergier (23) Barnmat (19) Besvikelser (7) Bröd (22) Dessert (16) Fika (43) frukost (11) Intro (1) Jul (14) Länkar (9) Mat (64) Meny (4) Recept (122) Tips (22) Uppdatering (25) Vegan (16) Vegetarisk (18)

torsdag 28 oktober 2010

Pizza Naturligt Glutenfri i 3 varianter med hemmagjord tomatsås

Bild på pizzan innan den är gräddad.

Skulle egentligen ha bakat Foccacia idag, men då dottern ska på kalas imorgon, blev det pizzabottnar som hamnade överst på baklistan. Använde den sista från frysen för någon vecka sedan, men vill minnas att den var så där så receptet var inte sparat.
Kände experimentlust idag, så jag gjorde 3 olika degar och de blev faktiskt helt ok allihop. Mamsen blev hitbjuden på lunch och fick ingå i testpanelen. Tyckte nog att bottnarn bakade med Finax och Lailas var snäppet bättre än den bakad med Semper. Testa själv och hitta just din favorit. Gjorde även en egen tomatsås som fick stå länge och puttra medan jag gjorde pizzabottnarna.

Pizzadeg 1

1/4 pkt jäst
2 dl vätska (vatten eller risdryck)
1 tsk fiberhusk
1/4 tsk salt
2 msk olja
210 g Semper Fin Mix

Lös upp jästen i lite av den fingervarma vätskan, tillsätt resten av vätskan och fiberhusk. Låt svälla i ca 10 minuter. Tillsätt resten av ingredienserna, blanda väl. Mjöla händerna och dela degen i 2 delar. Platta ut degen direkt på bakplåtspappret till tunna pizzabottnar. Låt jäsa i 15-20 minuter. Förgrädda bottnarna i 6-8 minuter i 225 graders värme, jag använde falsen ovanför mitten. Om du ska frysa in bottnarna, så låt dem svalna mellan två bakdukar och frys styckvis. Ska du baka pizzan på en gång, så bre på tomatsås, valfri topping och avsluta med att ringla över lite Isola Bio Risgrädde. Grädda färdigt pizzan 4-5 minuter i 275 graders värme.

Pizzadeg 2

1/4 paket jäst
2 dl kallt vatten
1 tsk fiberhusk
½ tsk honung
½ tsk salt
2 msk olja
200 g Lailas Gula Mjölmix

Följ instruktionerna ovan.

Pizzadeg 3

1/4 paket jäst
½ dl PO-Fiber
2½ dl vatten
½ tsk salt
2 msk olivolja
275 g Finax Naturligt Glutenfri Mjölmix

Följ instruktionerna ovan.

Tomatsås

1 stor vitlöksklyfta (finhackad)
1-2 tsk olivolja
1 tsk timjan
2 msk oregano
500 g passerade tomater
1½ tsk socker
1/4 tsk salt

Fräs vitlöken i oljan i några minuter, men utan att den blir brun. Tillsätt timjan och oregano och fräs ytterligare någon minut på medelvärme. Tillsätt tomater, socker och salt. Blanda väl och låt stå och småputtra på låg värme i minst 30 minuter. Rör om av och till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar