Etiketter

allergier (23) Barnmat (19) Besvikelser (7) Bröd (22) Dessert (16) Fika (43) frukost (11) Intro (1) Jul (14) Länkar (9) Mat (64) Meny (4) Recept (122) Tips (22) Uppdatering (25) Vegan (16) Vegetarisk (18)

fredag 8 oktober 2010

Paj

Ugn 175 grader

2 äpplen
2 nektariner
1½ dl blandade nötter (vi har använt mandel och hasselnötter)
1 handfull solroskärnor
Kanel + Socker
Mjölkfritt Margarin eller olja (helst då en neutral olja)

Smöra en pajform med MF Margarin. Skala och skiva frukten och lägg i formen. Strö på generöst med kanel och socker. Hacka nötterna och strö dessa över frukten tillsammans med en handfull solroskärnor. Grädda i ca 25 min eller tills frukten är lagom mjuk för dig. Mellersta falsen är det som gäller i ugnen.

Denna paj är GI vänlig och då den inte alls innehåller något mjöl passar den ju både till dem som är glutenintoleranta och spannmålsallergiker.

OBS!!! Om du ska bjuda på den här pajen, tänk då på att den INTE passar alla allergiker - kolla vilka allergier som finns i sällskapet och anpassa nötvalet därefter!

Avnjuts med fördel med Oatlys Vaniljvisp för dem som tål havre, annars med kokmarsán (som är mjölkfri) tillagad med just din sorts mjölk. Prova dig fram för att få rätt proportioner, för vissa sorter (t.ex.) rismjölken kräver att man använder något större mängd (ris)mjölk än vad det står på paketet. Tillsätt gärna extra vaniljsocker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar