½ paket (25 g) Jäst
1 tsk salt
5½ dl vatten
1 msk Fiberhusk
1 dl Fibrex
1½ msk honung
½ dl olja
1 handfull solroskärnor
450 g Semper Grov Mix
Lös upp jästen i lite fingervarmt vatten, tillsätt salt, fiberhusk och fibrex - låt svälla i 5-10 minuter. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta degen väl för hand eller i assistent. Baka ut till ca 12 frallor, mjöla händerna väl. Låt jäsa i ca 1 timme under fuktad bakduk, pensla med vatten eller kaffe. Sätt in i kall ugn och sätt ugnen på 250 grader. Grädda i 30 minuter
Allergirecept mestadels, men även lite om vardagen om att vara mamma och fru till födoämnesallergiker. Tillsammans är de mina allergiska mot spannmål, sojaprotein, mjölkprotein, ägg, mandel, jordnötter, cashewnötter, hasselnötter, valnötter, kärnfrukter, stenfrukter, kiwi, bananer, rå morötter, tomat, ärtor, krabba. Puh!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar