Etiketter

allergier (22) Barnmat (19) Besvikelser (6) Bröd (22) Dessert (16) Fika (43) frukost (11) Intro (1) Jul (14) Länkar (9) Mat (64) Meny (4) Recept (122) Tips (22) Uppdatering (24) Vegan (16) Vegetarisk (18)

måndag 11 oktober 2010

Glutenfria pepparkakor på mitt sätt.

Experimenterade härom dagen med att göra mördegspepparkakor.

Ugn 175 grader

200 g Carlshamn Mjölkfritt margarin
1 dl socker
1 msk sirap
1 msk vatten

2 tsk kanel
1½ tsk malen ingefära
1½ tsk malda nejlikor
370 g Semper Fin Mix

Kör allt i matberedaren till en jämn och slät deg. Lägg upp på smörpapper och forma till en avlång rulle eller fyrkant. Lägg i kylen i 1 timme. Skär i önskad tjocklek. Grädda på mittersta falsen i ca 12 minuter. Låt svalna på plåten.

3 kommentarer:

  1. Hur blev resultatet? Blev dom bra eller tror du att det behover andras?

    SvaraRadera
  2. Jag tycker att de blev jättegoda, mellanting mellan pepparkaka och mördegskaka. Ska även prova att göra "traditionella" pepparkakor.

    SvaraRadera
  3. Hej Maja!! Håller på att baka pepparkakor! har ett recept på min blogg, det jag använder är Lailas mjölmix. Men det är inte kul! kakorna blir fina, men smaken, jag gillar inte riktigt smaken av Laila mixen. Har du prövat att blanda någon egen mix till pepparkakor? typ majsmjöl och rismjöl?
    Kul att se att din blogg är så välbesökt! Hälsningar Karin

    SvaraRadera