Experimenterade härom dagen med att göra mördegspepparkakor.
Ugn 175 grader
200 g Carlshamn Mjölkfritt margarin
1 dl socker
1 msk sirap
1 msk vatten
2 tsk kanel
1½ tsk malen ingefära
1½ tsk malda nejlikor
370 g Semper Fin Mix
Kör allt i matberedaren till en jämn och slät deg. Lägg upp på smörpapper och forma till en avlång rulle eller fyrkant. Lägg i kylen i 1 timme. Skär i önskad tjocklek. Grädda på mittersta falsen i ca 12 minuter. Låt svalna på plåten.
Allergirecept mestadels, men även lite om vardagen om att vara mamma och fru till födoämnesallergiker. Tillsammans är de mina allergiska mot spannmål, sojaprotein, mjölkprotein, ägg, mandel, jordnötter, cashewnötter, hasselnötter, valnötter, kärnfrukter, stenfrukter, kiwi, bananer, rå morötter, tomat, ärtor, krabba. Puh!!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Hur blev resultatet? Blev dom bra eller tror du att det behover andras?
SvaraRaderaJag tycker att de blev jättegoda, mellanting mellan pepparkaka och mördegskaka. Ska även prova att göra "traditionella" pepparkakor.
SvaraRaderaHej Maja!! Håller på att baka pepparkakor! har ett recept på min blogg, det jag använder är Lailas mjölmix. Men det är inte kul! kakorna blir fina, men smaken, jag gillar inte riktigt smaken av Laila mixen. Har du prövat att blanda någon egen mix till pepparkakor? typ majsmjöl och rismjöl?
SvaraRaderaKul att se att din blogg är så välbesökt! Hälsningar Karin