Etiketter

allergier (22) Barnmat (19) Besvikelser (6) Bröd (22) Dessert (16) Fika (43) frukost (11) Intro (1) Jul (14) Länkar (9) Mat (64) Meny (4) Recept (122) Tips (22) Uppdatering (24) Vegan (16) Vegetarisk (18)

fredag 14 oktober 2011

Potatispanerad fisk


Jag var så trött på våra vanliga fiskrätter att jag villigt lät mig lockas av alla underbara receptförslag fiskhandlaren hade - nu skulle här lagas något nytt! Det blev otroligt gott och vi åt upp det som var tänkt skulle bli mannens matlåda också :-)

800 g kummelfilé
4 stora grovrivna rå potatisar
2 msk riven pepparrot
flingsalt, vitpeppar

Skär fisken i portionsbitar, blanda potatis, pepparrot, salt och peppar. Vänd fiskbitarna i blandningen och klappa på rikligt potatispanering. Stek i mycket mjölkfritt margarin (alternativt neutral olja) ca 4 minuter per sida. Servera med kokt potatis, mycket grönsaker, smörsås (alltså det du stekt fisken i) och ev. lite extra riven pepparrot.

2 kommentarer:

  1. Åhhhhh.... det där lät ju jätte smakigt, det måste ja testa nån gång.
    När man rivit potatisen ska man då krama ur den överflödiga vätskan eller, hurgjorde du. Ha det bra / PERNILLA

    SvaraRadera
  2. Nej, jag lät all vätskan vara kvar. Paneringen blev verkligen krispig och smakrik. Definitiv en rätt som kommer att återkomma på vår meny!

    SvaraRadera