Allergirecept mestadels, men även lite om vardagen om att vara mamma och fru till födoämnesallergiker. Tillsammans är de mina allergiska mot spannmål, sojaprotein, mjölkprotein, ägg, mandel, jordnötter, cashewnötter, hasselnötter, valnötter, kärnfrukter, stenfrukter, kiwi, bananer, rå morötter, tomat, ärtor, krabba. Puh!!
tisdag 16 augusti 2011
Hemmagjorda köttbullar
Satte pappsen på att rulla köttbullar när han var här- det tar en stund att rulla 900 gram.
900 g blandfärs
1 gul lök, finriven
1 äpple, finrivet
2 medelstora potatisar, finrivna
1 tsk salt
1-2 tsk dijonsenap
Rör ihop alla ingredienser till en smidig och jämn färs, rulla till köttbullar med hjälp av en tesked. Stek i mjölkfritt margarin eller neutral olja.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Ursäkta en dum fråga... men river Du potatisen rå eller kokt? :-o
SvaraRaderaInte alls en dum fråga tycker jag. Jag river rå potatis.
SvaraRaderaOki, så bra då gjorde vi rätt!
SvaraRaderaVäxlade några ord med någon som sa hon alltid hade kokt potatis i sin köttfärssmet, därför jag blev osäker. Även om man kanske snarare mosar kokt potatis än river, iofs...
Vi har gjort både köttbullar (200 st till ett kalas....) och hamburgare av detta receptet nu, underbart gott!!!
Tusen tack!
:-) Kul!
SvaraRaderaKöttbullarna gjorde succé på kalaset!
SvaraRaderaDet bjöds på potatismos-igelkott (med taggar av morotsstavar) och köttbulle-spett med gurkskivor. En succé hos en hoper 4 och 5-åringar! ;-)
Så, det behövs alltså inte ägg eller mjölk till den här smeten? :)
SvaraRaderaNej, inte alls.
SvaraRadera