Etiketter

allergier (23) Barnmat (19) Besvikelser (7) Bröd (22) Dessert (16) Fika (43) frukost (11) Intro (1) Jul (14) Länkar (9) Mat (64) Meny (4) Recept (122) Tips (22) Uppdatering (25) Vegan (16) Vegetarisk (18)

onsdag 3 augusti 2011

Thaikyckling med ris

Detta är en gammal favoriträtt som uppskattas av alla här hemma, men hade det stått till barnen hade vi skippat löken....

Ugn 175 grader

1 kg kycklingfiléer
1½ dl rismjöl eller maizena
1+1 msk olja
2 st gula lökar, hackade
1 stor vitlöksklyfta, hackad
(1 tsk sambal olek)
3½-4 dl kokosmjölk
1 msk fish sauce
1 msk gurkmeja
1 msk farinsocker
saften från 1 lime
1 msk citrongräs, finhackat

Ta bort fett och senor från kycklingfiléerna. Lägg kycklingfiléer och rismjöl i en plastpåse och skaka om. Värm 1 msk olja i stekpannan och bryn filéerna tills de fått fin färg och lägg sedan kycklingen i en eldfast form (låt dem ev rinna av på hushållspapper först). Stek lök, vitlök, ingefära och sambal olek i 1 msk olja tills det börjar dofta gott. Tillsätt kokosmjölk, fisksås, gurkmeja, farinsocker, limejuice och citrongräs och låt det bli genomvarmt. Häll såsen över kycklingfiléerna och tillaga i ugnen i ca 40 minuter. Serveras med jasminris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar